Allianz Global Assistance

Pechhulp verhuur campers

De bijstandsgarantie van Allianz wordt uitgevoerd door Allianz Global Assistance. Bijstand bij ongeval, diefstal en/of pech van het voertuig 24 uur per dag, 7 dagen per week overal in Europa. Beschikbaar voor voertuigen tot 3,5 ton. Als het gewicht van het voertuig meer dan 3,5 ton is, neem dan contact op met de eigenaar voor meer informatie omtrent zijn eigen verzekering.

Het telefoonnummer wordt meegedeeld bij de ondertekening van het huurcontract.

Depannage van het voertuig

Indien nodig zal Allianz Global Assistance (AGA) een dienstverlener naar het voertuig sturen om te helpen bij reparaties. AGA zorgt voor de pechverhelping of het slepen van het geïmmobiliseerde voertuig in Duitsland of in het buitenland vanaf 50km van de gebruikelijke parkeerplaats tot:

  • de dichtstbijzijnde garage;
  • de garage die de nodige herstellingen kan verrichten.

AGA dekt de kosten van pechverhelping tot €100 (inclusief de kosten van kleine wisselstukken) of slepen tot €200. Extra kosten kunnen ten laste van de begunstigde worden gebracht.

Accommodatiekosten

Als het voertuig niet kan worden hersteld of gestolen is, regelt Allianz Global Assistance het verblijf en betaalt men de kosten voor maximaal drie overnachtingen en maximaal 100 euro per persoon per nacht.

Vervangend voertuig / retourkosten

Er wordt een "vervangwagen" ter beschikking gesteld indien het voertuig niet kon worden hersteld op de dag van het ongeval of de volgende dag, of indien het voertuig werd gestolen. AGA betaalt 350 euro voor een vervangwagen van dezelfde categorie (auto tot 3,5t), plus 60 euro voor één overnachting.

Indien het voertuig perte totale wordt verklaard, vergoedt AGA de repatriëringskosten tot naar de plaats waar het voertuig normaal geparkeerd staat: per trein indien de afstand minder dan 1200 km bedraagt, of per vliegtuig indien de afstand meer dan 1200 km bedraagt.