Ben je genoodzaakt je boeking te annuleren?

Je kan je reis verplaatsen naar een later moment of je boeking annuleren. Ga naar "Mijn Reizen" om je boeking te annuleren of te wijzigen.

Annuleringsvoorwaarden:

Boeking bevestigd

Indien meer dan 30 dagen voor vertrek krijg je 70% van de huurprijs terugbetaald, exclusief verzekerings- en servicekosten.

30 dagen voor vertrek

Bij minder dan 30 dagen voor vertrek is er geen terugbetaling mogelijk. Het volledige bedrag van de transactie is verschuldigd.

Vertrek

Lees onze algemene voorwaarden

In aanmerking komende redenen:

  • Een natuurramp heeft zich voorgedaan op de plaats van vertrek van het voertuig of verhindert het verkeer op je hele reisroute;
  • Het vliegtuig of de trein naar de plaats van vertrek van de huur is geannuleerd;
  • Overheidsbeperkingen die het verkeer van personen verhinderen of een quarantaine opleggen op bij vertrek of terugkeer (geen geldige reden: positieve COVID-19-test of hoogrisicocontact);
  • Een militaire operatie of gewapend conflict wordt afgekondigd op de plaats van vertrek van de huur of op je reisroute.

De aanvraaag voor annulering zal door ons team worden geverifieerd.

Denk aan een annuleringsverzekering.

Hiermee kan je annuleren tot de dag van vertrek en ben je gedekt voor tal van onvoorziene annuleringsredenen die niet onder overmacht vallen.

Reis annuleren: meer informatie

Ga naar Mijn reizen > selecteer de betreffende boeking > Annuleer > Annulering vanwege overmacht.

De voorwaarden van je huurtegoed zullen worden meegedeeld en er zal om een ontvangstbewijs worden gevraagd. Het is mogelijk om te annuleren in geval van Overmacht tot 48 uur voor de vertrekdatum van de huur.

Indien de eigenaar het voertuig niet kan overdragen aan de huurder omwille van overmacht, moet de eigenaar de huurder hiervan onmiddellijk op de hoogte brengen en een mail sturen naar ons team met vermelding van het boekingsnummer.

Het bedrag van het huurtegoed is gelijk aan de verzekerings- en servicekosten van de geannuleerde huur. Het bedrag kan ook de vergoeding van de eigenaar omvatten, afhankelijk van het door de eigenaar gekozen annuleringsbeleid:

Elke eigenaar kan immers zelf bepalen hoe zijn vergoeding wordt beheerd in geval van annulering door Overmacht. Afhankelijk van de keuze die de eigenaar in zijn profiel aangeeft, kan het bedrag van de vergoeding van de eigenaar worden terugbetaald aan de huurder, of worden opgeslagen in de vorm van een huurtegoed, dat bruikbaar is op één van zijn voertuigen, geldig op één of meerdere boekingen, te gebruiken binnen de 12 maanden volgend op de annulering van de initiële huur.

De huurder zal op de hoogte worden gebracht van de annuleringsvoorwaarden die van toepassing zijn op zijn huur op het moment van zijn annuleringsverzoek.

Met het huurtegoed kan je op latere data reizen en zal automatisch worden afgetrokken van de nieuwe huur, afhankelijk van de aard van het tegoed:

  • het huurtegoed dat geldig is op het eigenaarsdeel zal worden afgetrokken van het nieuwe eigenaarsdeel van de toekomstige huur ;
  • het huurtegoed overeenkomstig de verzekerings- en servicekosten zal in mindering worden gebracht op de nieuwe verzekerings- en servicekosten van de toekomstige huur.

In geval van onderschrijving op een annuleringsverzekering die wordt aangeboden door een entiteit buiten Yescapa, kan het bedrag van deze verzekering niet worden terugbetaald.

Het huurtegoed kan in meerdere keren worden gebruikt. Na de vervaldatum wordt het huurtegoed niet terugbetaald en wordt het (eventuele) eigenaarsdeel per bankoverschrijving aan de betrokken eigenaar overgemaakt.