Reizigers

Je eerste stappen in de camperwereld

Ontdek het plezier van het rijden met een camper met je rijbewijs B. Welk voertuig je ook huurt, Yescapa geeft je belangrijke tips voor je vertrek en beantwoordt al je vragen.

Campers in handbereik

Campers in handbereik

Vergeet je vooroordelen over campers, elke reiziger is in staat om er een te besturen. Met je rijbewijs B op zak, huur je alle soorten voertuigen die er zijn. Recreatievoertuigen van minder dan 3,5 ton worden op dezelfde manier beschouwd als auto's. Wat het besturen betreft, moet je gewoon bewust zijn van de grootte van het voertuig en de omgeving.

Behulpzame eigenaren

Behulpzame eigenaren

Op de dag van je vertrek ontmoet je de eigenaar. Als ervaren kampeerder zal hij je begeleiden en uitleggen hoe het voertuig werkt en wat de technieken zijn om ermee te manoeuvreren en het te onderhouden. Aarzel niet om vragen te stellen over zijn favoriete bestemmingen of stopplaatsen om ervoor te zorgen dat je een geweldige vakantie beleeft.

Je reis voorbereiden

Je reis voorbereiden

Campers nemen je mee buiten de gebaande paden om de culturen en landschappen van Europa te ontdekken. Download op voorhand enkele handige apps om te weten waar je kan overnachten.

Enkele tips voor je reis

Voor het vertrek

Zorg ervoor dat je over alle nodige documenten beschikt, zoals bijvoorbeeld het verzekeringsattest, en dat je over bedlinnen beschikt als dat niet wordt voorzien. Je kunt ook gezelschapsspelletjes meenemen tijdens je vakantie.

Het parkeren

Als je geen teken van kamperen vertoont, kan je overal parkeren waar een auto kan. Lokaliseer ook camperplaatsen of parkeerplaatsen met behulp van gespecialiseerde websites en apps.

Verantwoordelijkheid nemen

Met een camper reizen, dat is bovenal vrijheid hebben. Maar om ervan te kunnen blijven genieten, ontwikkel je best goede gewoonten en respect hebben voor de locaties die je bezoekt, het milieu en de plaatselijke bevolking. Dump je afval nooit in de natuur en verzameln je afval wanneer je je camperstop verlaat.

Veelgestelde vragen

De grondbeginselen van kamperen

Als beginnend camperbestuurder zijn er een paar essentiële zaken die je moet weten. Beleef een goede reis door om de 2-3 dagen een routinecontrole uit te voeren en rekening te houden met de bijzonderheden van het voertuig.

  • Leeg de vuilwatertank op speciaal voorziene lozingsplaatsen;
  • Controleer de vloeistofniveaus van het voertuig;
  • Vul de schoonwatertank;
  • Houd rekening met de hoogte en de afmetingen van het voertuig;
  • Wees bewust van de windbelasting wanneer je met hoge snelheid rijdt;
  • Parkeer de camper recht met behulp van keggen.
Boek een camper

Een camper of campervan huren in heel Europa

Vertrek / Terugkeer