Wie zijn we?

Onze missie is om iedereen de kans te geven om er even tussenuit te kunnen gaan. We bieden gemakkelijke, flexibele en veilige oplossingen voor onvergetelijke ervaringen in campers en vans: herinneringen gegarandeerd.

Reizen om te delen

Elke dag wordt er in onze gemeenschap een nieuw begin geboren, een mooie ontmoeting, een onbekende omgeving, een plotseling verlangen en het verlangen om weer te vertrekken. De eigenaren en de reizigers die ons hun vertrouwen schenken, dragen bij tot het bekendmaken van de vreugde en de vrijheid die een vakantie met zich meebrengt. Dankzij de particuliere verhuur van campers, campervans en caravans biedt Yescapa aan reizigers uit heel Europa de mogelijkheid om een avontuurlijke ontsnapping op de weg voor te stellen. Het is aan jou om je avonturen zelf samen te stellen!

Foto's van de Yescapa community
Foto oprichters van Yescapa

Het ontstaan van Yescapa

In 2011 wilde Benoît met zijn gezin naar het Verenigd Koninkrijk reizen in een camper. De aanbiedingen van traditionele verhuurbedrijven vielen buiten zijn budget, dus besloot hij op vakantie te gaan in een appartement in Noord-Spanje. Tijdens zijn verblijf ontmoette hij toeristen die hun camper van een particulier hadden gehuurd: een voertuig dat niet zo nieuw was, maar tegen een betaalbare prijs. Deze ontmoeting bevestigde zijn idee om een camperverhuurdienst tussen particulieren op te zetten.

In oktober van datzelfde jaar organiseerde een van zijn vrienden het eerste Startup Weekend Bretagne in Lannion, die Benoît overtuigde om zijn idee te komen voorstellen. Benoît ontmoette Adrien Pinson, met wie hij bevriend raakte, en samen werkten zij aan het project "JeLoueMonCampingCar". Toen het weekend voorbij was, besloten ze het avontuur voort te zetten!

2012

Oprichting van het platform JeLoueMonCampingCar.com

2013

Aanwerving eerste medewerker

2015

1e fondsenwerving van €550.000

2016

JeLoueMonCampingCar wordt Yescapa
Lancering op de Duitse markt
Tweede fondsenwerving van 3 miljoen euro

2017

Lancering Yescapa app
Actief op de Britse markt

2019

Overname van locationdecampingcardeparticulier.com en AeraVan
Lancering in Franstalig België

2021

Overname Share a Camper
Lancering in Nederlandstalig Belgie en Zwitserland