Helpcentrum - Huurder

Vind het antwoord op veelgestelde vragen

Wat zijn de kilometeropties?

Kilometeropties zijn het totaal aantal kilometers inbegrepen in de huur.

Er zijn drie verschillende tarieven: 100 km/dag, 200 km/dag en onbeperkt aantal kilometers (alleen beschikbaar op bepaalde voertuigen).

  • De kilometerlimiet van 100 km/dag is de basisoptie, er is geen extra prijs aan verbonden. Voor 3 volle huurdagen kan je met dit pakket in totaal 300 kilometer afleggen.
  • Voor de kilometerlimiet van 200 km/dag worden soms extra kosten in rekening gebracht (dit wordt bepaald door de eigenaar). Gedurende 3 dagen kan je met deze optie in totaal 600 kilometer afleggen tijdens je reis.
  • Het is ook mogelijk om onbeperkt aantal kilometers te rijden. Ook hier hangt vaak een meerprijs aan vast. Je kan in alle vrijheid reizen, want je mag zoveel kilometers doen als je wil!

Je kan natuurlijk meer kilometers op een dag afleggen, zolang je binnen de grenzen van het totale kilometerpakket blijft. Indien je de limiet overschrijdt, zullen de extra kilometers aan de eigenaar worden betaald op basis van het tarief per extra kilometer dat door de eigenaar is vastgesteld (informatie zichtbaar op zijn advertentie en op het huurcontract).

Bv: Als je dus voor 3 dagen met 100 km/dag uiteindelijk 400 km aflegt (in plaats van de oorspronkelijk geplande 300), moet je (400-300)*0,20 eurocent ofwel €20 extra betalen.


Deze vragen kunnen je interesseren